Welkom op de site van Carla van Lieshout.

Full time beeldend kunstenares schilderkunst s.a.a.   geboren in Oss, Noord Brabant, opgegroeid in het dorpje Nistelrode gemeente Bernheze. Ik kom uit een ondernemers gezin en ben me blijven vasthouden aan mijn passie voor tekenen en schilderen, dit heeft me gebracht tot wat ik nu ben.

Uiteindelijk  moet je als kunstenaar ondernemend en buiten beeld denkend zijn om je creativiteit in beeld te brengen.  

Als kind was ik gefascineerd door mensen en vormen en was ik vaak bezig met het maken van tekeningen van mensen en hun omgeving. Als er papier in mijn omgeving was liet ik daar altijd wat van mij achter. Ik houd mij voornamelijk bezig  met het geven van schilderworkshops, teambuilding, masterclass schilder en teken lessen, het schilderen van portretten/modellen, landschappen en taferelen zowel realistisch als abstract, en ik werk regelmatig in opdracht naar foto 's of poserend model. 

Mensen in al hun doen en laten, maar ook verschillende culturen, met alles daarom heen spreken mij aan.

Ondanks vele ongemakken die men in een mensen leven kan meemaken, ben ik altijd blijven tekenen en schilderen.  En roepen mijn mijn schilderijen een bepaalde rust en/of emotie op, hoewel ik een wispelturige schilder ben. 

Na het afstuderen van een klassieke deeltijd opleiding S.A.A. specialisatie schilderkunst naar model en portret aan de academie der schone kunsten als beeldend kunstenaar, heb ik mij in de schilderkunst positief weten te verrijken met een geheel eigen schriftuur en kleurgebruik. Mijn bedoeling daarbij is dat ik de kijker op een sfeervolle manier probeer te raken , en een bepaald gevoel bij de kijker weet te creëren waardoor de kijker wordt herinnerd aan leuke, maar soms ook minder leuke momenten en gevoelens uit hun eigen leven. Ook ben ik gefascineerd door de werking van licht en het werken op een vlotte, expressieve manier. Met een speciaal kleurgebruik en schriftuur schilder ik op gevoel, zodat mijn kunstwerken een expressieve herkenbare eigen krachtige uitstraling hebben. Met een vlotte vaste streek onstaan er rustgevende en of levendig beelden  zodat  mijn schildering als het ware tot leven komen en om  zo mijn beeld weer te geven in een sfeer die ik daarbij vind passen op dat moment. Omdat ik mijn droom ben blijven volgen heeft de energie me gebracht tot wat ik nu ben. En het gaat nog verder, mijn ontwikkelingen en wispelturige zoektochten welke ik op een dynamische eigenzinnige levendige  manier in beeld wil brengen, blijven explosief doorgaan tot dat ik er de kwast bij neer leg!!
 

Ivo Niehe op 10 Januari 2016 staatsie portret

Nederlandse kunstschilders

dutch masters painter Carla van lieshout

"Atelier Galerie Bernheze"  

 

Expositie met staatsie portretten van Willem Alexander in 2d en 3d, kunstcollectief oranje

In het kader van de viering van het 200 jaar Koninkrijk, zal de expositie van kunstcollectief oranje door Nederland reizen met koninklijke kunstwerken van staatsie portretten van Willem Alexander , Beatrix en andere leden van het koninklijkhuis tot en met Prinsjesdag 2014. Kunstcollectief Oranje is opgericht door Carla van Lieshout op 10 Februari 2013
STAATSIE PORTRETTEN CARLA VAN LIESHOUT< KONINKLIJK HUIS

Uitzending TV show Ivo Niehe met mijn Beatrix 10 Januari 2016

Voor komende exposities "Ode aan Beatrix' en "macht en pracht" klijk op de link

http://carlart.exto.nl/exposities.html

Tentoonstelling/expositie van minimaal 50 tot 150  kunstwerken van H.M. Beatrix. en staatsie portretten van Willem Alexander en Maxima,  schilderijen,  beelden en objecten, in een diversiteit aan  disciplines o.a. keramiek, brons, glasfusing, diverse (borst) beelden, houtsnijwerk, prints, olieverf, acryl, potlood, inkt, krijt, gemengde techniek, bister.

Alle beelden van Beatrix en alle staatsie portretten van Willem Alexander en Maxima, zijn gemaakt door Nederlandse beeldend kunstenaars uit binnen en buitenland

Staatsieportret Koning Maxima in Royalty, 

Kunstenaars geven uiteenlopend beeld van een koningin.
4 deelnemers van kunstcollectief oranje staan in deze speciale uitgave.
Speciale uitgave van “Royaltys” Koningin Maxima, Stijlicoon en Beauty Queen. Speciale editie die geheel gewijd is aan Koningin Maxima. November 2013.

 

staatsie portretten van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima te koop aangeboden kunstcollectief oranje, reizende expositie van galerie Bernheze. Bekijk de collectie van kunstcollectief oranje. inclusief 3 genomineerde staatsie portretten van Koning Willem Alexander .

Informeer naar onze nieuwe thema's zoals de wildernis in Nederland, bekende Nederlanders en beroemdheden. In overleg leveren wij een thema naar wens aanpassende bij uw locatie/expositie ruimte.


Kunstcollectief oranje   https://www.facebook.com/AtelierrouteBernheze

staatsieportretten van Koning Willem Alexander www.kunstcollectieforanje.nl

expositie Galerie Bernheze https://www.facebook.com/media/set/?set=a.591567660867407.1073741827.397422413615267&type=3

expositie de Ring in Epe https://www.facebook.com/media/set/?set=a.591572154200291.1073741828.397422413615267&type=3

expositie kasteel Heeswijk https://www.facebook.com/media/set/?set=a.608159469208226.1073741834.397422413615267&type=3

expositie Abdij Rolduc https://www.facebook.com/media/set/?set=a.651546834869489.1073741837.397422413615267&type=3

filmpje kunstcollectief oranje http://www.youtube.com/watch?v=AALqZDArLwQ

 

*origineel van sommige staatsie portretten te koop onder voorbehoud, dan wel in reproductie.

  • In totaal zijn er dus 90 tot 150  kunstwerken te bezichtigen.
  • Tonny Holsbergen " muziek én karikaturen "
  • Ad van Schijndel   " dichter / troubadour "
  • Diverse beeldend kunstenaars, uit binnen en buitenland zullen tijdens exposities aanwezig zijn.

info@galerijbernheze.nl

0610676611